sunnuntai 29. tammikuuta 2017

UMK HUUMAA JA PETTYMYKSIÄ

Helööy ja mahtia sunnuntaita kaikille!

Olin eilen illalla työporukalla juhlimassa ja missasin UMK:n finaalin. Kuitenkin korjasin vääryyden katsomalla ko. taideteoksen Yle Areenasta heti tänä aamuna. Olenkin vähän sekavassa mielentilassa nyt, kun en tiedä oikein mitä ajatella. Olihan se ihan helevetin hienosti tehty show kaikista valoista ja räjähteistä aina Krista Siegfridsin swägiin asti.

Olin kuullut kaikki kipaleet jo aiemmin, kun tsekkasin pari viikkoa sitten tulleen ennakkokatselu jakson. Tiesin siis mitä odotttaa ja taisin odottaa vähän liikaa. Jotenkin petyin, kun yksikään biisi ei aiheuttanut sisälleni täyttä ydinräjähdystä. Kaikki oli vähän njäh. Mutta mutta mutta! Ei nyt liikaa aleta valittamaan vaan hypätään itse asiaan! Ajattelin runoilla tänne vähän mun omia ajatuksia kaikista noista UMK esityksistä. Huomiodaan nyt se, että makuasioista ei voi kiistellä ja nämä ovat vain ja ainoastaan minun päähän ilmestyneitä ajatuksia. Tarkoitus ei ole pahoittaa kenenkään mieltä :)

 1. Emma: Cirle of light




Kaikki taisivat pitää tätä biisiä ennakkosuosikkina. Itsekkin kun näin musiikkivideon tästä, niin ajattelin että kyllähän tällä voidaankin pötkiä viisuihin asti. Kuitenkin kun näin live-esiintymisen niin eijei. Joku siinä mätti. Jännittikö Emmaa liikaa? Ei voi tietää,  mutta jotenkin esitys ei iskenyt. Esityksestä puuttui mielestäni karisma. 

2. Alva: Arrows




Rohkea nuori likka! Ei ihan jokainen 16- vuotias löydä itseään UMK:n saati sitten Euroviisujen lavalta. Alva löysi isensä edes toiselta näistä. Biisi oli semmonen nykypäivän perus radiopoppi. Voisin kuvitella itseni H&M:n sovituskopissa ahtautumassa johonkin bilepartypapidi- mekkoon samalla kun tämä biisi soi myymälän kaiuttimista.

3. Günther & D´sanz: Love yourself




Tämä kaksikko, mitä tästä nyt voi sanoa. Haha ! Siis tuo nahka-asuinen pieni limainen ruotsalaismies saksalaisen miehen ulkonäöllä varustettuna on vaan niin cool. Olen aina rakastanut tuon miehen pokkaa 😂 No biisihän on kaikkea muuta kuin mitä viisuissa on lähiaikoina nähty, mutta silti se on huikea! Varsinkin kun sinne kuulema tänä vuonna on jos jonkinmoista itkuvirttä odotettavissa, niin kyllähän tämä kaksikko sieltä olisi erottunut. Ehdottamasti toinen meikäläisen suosikeista. Harmi, ettei suomalaiset hiffanut hommaa.

4. Anni Saikku: Reach out for the sun





Tämä oli meikäläisen lemppari näistä rauhallisimmista biiseistä. Anni on ihan super kaunis nainen ja yksinkertainen lavashow oli mahtava. Annin olisin viisuihin laittanut, kun kerta rauhallisilla biiseillä sinne piti tänä vuonna mennä. Eiköhän tästä likasta kuulla vielä!


5.Knucklebone Oscar & The Shangri-la Rubies: Caveman


Siis.. Niinkun... Ei. Ei en halua enää muistella tätä. Olen samaa mieltä, kuin kansalaiset ja ulkomaanraadit. Ei.


6. Norma John: Blackbird



Miksi? Miksi suomalaiset? Miksi?? Mielestäni tämä kappale on tylsä. Joo joo, onhan se hienosti tehty laulu ja kyllähän tuo tuleva uusi "Bumtsibum 2010-luvun Seppo Hovi" on ihan suloinen tapaus, mutta silti. Myö suomalaiset lähetetään usein samantyylinen biisi, kuin mikä on edellisvuonna voittanut. Niinkuin ah niin ihana Mikko Silvennoinen sanoi " pitäisi olla muotia edellä". Mikko Silvennoisesta puheen ollen. Voiko kukaan olla niin symppis ja aidosti onnellinen kaikesta? Ei voi. Mikko jos luet tämän niin muuta meille tänne Kuopijoon. Tahdon sinut ystäväkseni. Voimme yhdessä viettää illat kotona, syöden jäätelöä ja katsoen youtubesta vanhoja viisuja. Call me maybe!

7. Lauri Yrjölä: Helppo elämä




Suloinen poika, suloinen laulu. Biisi ei oikein missään vaiheessa räjähtänyt. Täytyy kuitenkin antaa propsit rohkeudesta lähteä kisaan mukaan suomen kielellä!


8. Club La Persé; My little world




Siis tämä joukko outoja omaperäisiä yksilöitä olisi pitänyt mennä heittämällä viisuihin. Biisi oli ainut joka jää soimaan päähän ja herran jumala kahtokaa nyt tuota styleä! Ei vain ole hienompaa! Meikäläiseltä täydet 12 pointsia ja kyllä biisi on myös minun spotifyn soittolistoilla. Mahtava! Ihana! Ei riittänyt vaan kansalla pokka ja huumorintaju tähän hommaan. Se on surullista.

9. Zühlke: Perfect Villain




Taitava täti, kiva biisi ja isot tissit. Kärki kolmikosta paras. Biisissä oli kivoja viisuviboja ja esitys oli ihan jeba. Ei siis mitään negatiivista sanottavaa. Perus 3.5 / 5.

10. My first band: Paradise



Tämmönen perus kiva namnam rokkipoppi renkutus. Olisi varmasti erottunut joukosta, mutta oliko viisu? Biisistä kyllä huomasi, että Jurekilla on ollut sormensa pelissä! Nykypäiväinen ihan jeba kansainvälisesti uppoava kipale!


Tääässäpä nyt siis muutamalla sanalla ajatuksia UMK:n tarjonnasta. Show oli näyttävä ja olin kade Kristan vaatteista. Kokonaisuutena koko homma oli oikein viihdyttävä ja sainkin hyvin käytettyä aikaani näin vapaapäivänä pienen flunssan kourissa pyörivänä yksilönä tämän spektaakkelin parissa. En usko kuitenkaan viisuvoittoon tänäkään vuonna. Toisaalta se on ihan hyvä homma, niin ei tarvitse Suomen etsiä rahaa euroviisujen järkkäämiseen.

Nyt kuitenkin UMK:t on ohi ja voidaan jäädä odottamaan muiden maiden teoksia sitten itse viisuviisuissa :) Nyt minä hyppään tuonne viltin alle katselemaan eilistä Putousta ja keräilen voimia, että jaksan aloittaa uuden työviikon huomenna lenssusta huolimatta.

Tsemppiä huomiseen maanantaihin ja palataan asiaan !

Jennasus

4 kommenttia:

  1. Jotenkin nää Suomen edustajat on aina ollut ihan kamalaa kuraa, ettei kiinnosta katsoa enää koko UMK:ta. Varmaan itse viisut katson, jos Suomi pääsee jatkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no ei näillä Suomen vaihtoehdoilla ole viisuvoittoa tarvinnut haaveilla :D

      Poista
  2. Mun ihan ultimaattinen suosikki oli Paradise ja se menikin suoraan omalle suosikkilistalle! :-D

    VastaaPoista

Olen hullun kiitollinen jokaisesta kommentista! Olette mahtavia <3